Therapie, Supervisie & Training

Waarom deze training
Kinderen van wie de ouders scheiden op een manier die gepaard gaat met veel ruzie en blijvende conflicten, hebben hier veel last van. Ouders lijken de belangen van hun kind uit het oog te verliezen bij wat wel een ‘vechtscheiding’ wordt genoemd. Hulpverleners komen met deze ouders in aanraking omdat het met het kind niet goed gaat of omdat de ouders hulp zoeken bij het opstellen van een ouderschapsplan. Maar de hulpverlening aan deze ouders valt nog niet mee. Oplopende emoties maken het gesprek moeilijk, de hulpverlener wordt partij gemaakt en ervaart vaak machteloosheid omdat hij / zij het kind onvoldoende kan helpen.

Inhoud van de training
In deze training worden de hulpverlener kennis en vaardigheden aangereikt om te werken met ouders en kinderen die betrokken zijn bij een complexe (echt)scheidingsstrijd. Ook wordt stilgestaan bij attitude-aspecten die samenhangen met het werken met deze lastige problematiek.

  • Juridische basiskennis rond echtscheiding
  • Actuele wetenschappelijke kennis over scheiding en de gevolgen voor kinderen
  • Basistechnieken van bemiddeling bij strijdende ex-partners
  • Motivering van ouders voor medewerking aan gesprekken
  • Attitudeaspecten bij scheidingszaken (meerzijdige partijdigheid, verantwoordelijkheid, valkuilen in het werken met scheidingszaken)
  • De plaats van het kind in scheidingszaken

Doelgroep
Wijkcoaches, regievoerders, medewerkers sociale teams, jeugdzorgwerkers, jeugdbeschermers, schoolmaatschappelijk werkers

Vorm
Incompany

Duur
Twee dagen

Maximum aantal deelnemers
15

Accreditatie
De cursus is geaccrediteerd voor de SKJ in de categorie Formeel leren – Training

Meer informatie
Meer informatie over deze training is telefonisch of via het contactformulier verkrijgbaar